Parkeren in de binnenstad van Antwerpen? Neem eens de taxi.

Bezoekers van buiten de stad kunnen niet meer op straat parkeren in het historische centrum.

 

Sinds 1 augustus 2023 is het parkeerbeleid in het historische centrum van Antwerpen volledig veranderd.
De trend van minder auto's in het centrum, maar meer taxi's, is een algemene trend voor alle grote steden.

Antwerpen evolueert mee met zijn tijd. De tijd dat je overal kon parkeren als bezoeker of "toerist" is definitief voorbij. Je kan uiteraard wel parkeren op de parkings. Dat weten de parkings ook en dat voel je aan de prijzen. 25 a 30 euro voor een parking op zaterdagavond is geen uitzondering meer. Sommige parkings passen de prijzen aan naargelang het tijdstip. Dan hebben we het nog niet over de brandstof. Of als je elektrisch rijdt, ben je niet altijd verzekerd van een laadpunt.

Op de drukke momenten zijn sommige parkings ook gewoon VOL, dan maar wat verder aanschuiven naar de volgende parking.


Voor mensen die slecht te been zijn of die met bagage reizen wordt de taxi een mooi alternatief

Alle grote Europese steden zijn zeer voetgangersvriendelijk geworden. En daardoor is het als bezoeker aangenaam vertoeven in het oude centrum. De afstand van het centraal station naar de kathedraal is ongeveer 2 km. Stel je komt in het station aan en je bent met 2 personen, 2 reiskoffers en handbagage. Dat is wringen op het openbaar vervoer. Dan vormt onze taxi die voor het station geparkeerd staat een comfortabele, vlotte en veilige oplossing.

Die niet-parkeerzone waar bevindt deze zich?

De leien; Amerikalei, Britselei, Italiëlei en Frankrijklei vormen de eerste grens. Binnen het gebied naar de Schelde toe is er ook nog een boven- benedengrens. In het noorden is dit de Brouwersvliet en de Ankerrui. In het zuiden de Scheldestraat, de Kronenburgstraat en de Kasteelpleinstraat. Deze "grens"straten behoren niet tot de parkeerzone, de Scheldekaaien dan weer wel.

De bewoners mogen wel nog op straat parkeren. Je kan ook een dure bezoekerspas per dag aanvragen. Voor heel wat leveranciers van goederen, dienstverleners zoals glazenwassers, loodgieters,... vormt dit een probleem.

Om de regels nog wat ingewikkelder te maken werd er een uitzondering gemaakt voor de Nationalestraat. Daar mag je als bezoeker dan wel betalend parkeren maar dit voor slechts 30 minuten. Je moet dus letterlijk snel gaan shoppen.


Controle door nummerplaatherkenning

Parkeerwachters te voet en met de auto controleren de nummerplaten van de geparkeerde auto's. Dus alleen de bewoners zelf mogen parkeren in de straat. Woont je familie in de stad en kom je met de auto dan zal je moeten betalen. Kom je van iets verder buiten Antwerpen en is er geen of een slechte verbinding met het openbaar vervoer dan staan wij als taxidienst voor u klaar.

Taxivervoer Antwerpen staat 24/7 voor u klaar.

 

Kritiek op nieuwe taaleisen voor taxichauffeurs: “Niveau te hoog, velen gedemotiveerd”

Taxichauffeurs moeten tegen juni volgend jaar taaltesten afleggen. Als hun niveau niet voldoende is voor Frans of Nederlands, mogen ze niet meer rijden. Deze nieuwe maatregel krijgt vooral in het Brusselse kritiek. “Velen zijn gedemotiveerd omdat het niveau te hoog ligt”, legt taxichauffeur Moise Kaplan uit in VTM NIEUWS.

25/04/2022 - Taaleisen Nederlands chauffeurs (bestuurderspas) en exploitanten (vergunninghouder)

Regering werkt aan een nieuw Vlaams besluit om de huidige eisen en attesten te herbekijken.

De Regering heeft eindelijk de ecoscores in het taxibesluit definitief goedgekeurd. Ondertussen maken veel chauffeurs zich zorgen over het attest over taalkennis Nederlands dat zij schuldig blijven. Momenteel staat in het taxibesluit van 2019 nog steeds de (te) hoge taaleis B1, die de taxichauffeurs moeten overmaken, ten laatste 2 jaar na de aflevering van hun eerste bestuurderspas (meesten kregen die medio 2020; bij velen  was dit op basis van een attest van taalkennisniveau A2).

ii taxi is gevistigd in Nijlen en biedt taxi services in Nijlen en andere gemeentes in de Kempen en Antwerpen.

Er werd ons aangekondigd dat een herziening van de taalvoorwaarde deel zal uitmaken van een volgend besluit "dat in volle voorbereiding is".

Voor GTL  moet er, naast het bepalen van het vereiste taalkennisniveau (er wordt gesproken over een nieuw A2+ niveau speciaal geschreven op maat van de taxichauffeurs), ook gewerkt worden aan de vorm van de testen

Kortom, moet er rekening gehouden worden met specifieke problemen voor onze chauffeurs: 

  • Als de overheid wil gaan voor een niveau A2+ "Taxichauffeur" dan is een concrete omschrijving van dat niveau nodig. 
  • De taaltesten die georganiseerd worden door de Agentschappen, moeten aangepast worden, specifiek voor deze doelgroep. Bovendien zijn er momenteel  grote wachtlijsten voor de taaltesten - wat regelmatig het geval is tijdens vluchtelingencrisissen,… Dat mag de aanwerving van nieuwe chauffeurs niet in het gedrang brengen.

Of.. kan men het basisniveau A2 niet als minimum taalkennisniveau behouden voor de bestuurderspas? Dat is wat de sociale partners van in het begin gevraagd hebben, rekening houdend met de zeer grote diversiteit in de taxisector.

 

sitelinks

https://www.nijlen.be

https://www.ranst.be/

https://www.flixbus.be/

Met veiligheid en comfort als prioriteit nemen we Je mee naar de door jou gekozen bestemming. Kies Je gewenste busreis uit ons breed netwerk van meer dan 400.000 verbindingen. Onze busreizen gaan niet enkel naar Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland maar ook naar Italië, Tsjechische Republiek, Kroatië en nog veel meer Europese landen maken deel uit van ons busnetwerk. – FlixBus staat voor Je klaar op de juiste plaats en de juiste tijd.

Van A naar B zonder zorgen dankzij de uitvoerige informatie op onze website en de aanwezigheid van onze medewerkers aan bijna elke bushalte. Zo kun Je gemakkelijk jouw busreis plannen en helemaal relaxed aan boord stappen. Handige en makkelijke busreizen kunnen aanbieden is ons voornaamste doel. Stuit Je tijdens het plannen van Je busreis nog op enkele vragen, kijk dan zeker naar onze FAQs of neem contact met ons op. Voor al je vragen staat onze vriendelijke klantenservice altijd voor je klaar. Op de contactpagina van onze website vind Je alle relevante telefoonnummers en de contacturen.

Je buskaartje koop Je online of direct bij de buschauffeur, dit kaartje geeft Je de garantie op een comfortabele plaats in de bus. Goedkope dranken en snacks zijn ook aan boord verkrijgbaar. Dankzij de gratis Wi-Fi op elke langeafstandsbus kan Je gedurende jouw busreis op het internet surfen, films kijken, muziek luisteren of gewoon relaxen en de krant lezen. Door de extra stopcontacten aan boord zorgen we ervoor dat de batterij van Je laptop, tablet of telefoon nooit leeg is.

Sparen met FlixBus: onze buskaartjes zijn niet alleen heel goedkoop en goed voor de portemonnee, de stiptheid en het comfort van onze bussen besparen Je al heel wat moeite en stress. Spaar ook het milieu door te reizen met de bus, een van de meest milieuvriendelijke transportmiddelen met een voorbeeldige CO2-balans.

Meld Je aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook om ervoor te zorgen dat Je altijd op de hoogte bent en geen FlixBus nieuws mist. Zo ben Jij de eerste die op de hoogte is van onze vouchercampagnes, gratis busreizen en nog veel meer acties.

https://www.brusselsairport.be/nl/passengers/access-parking/bus

In november reisden meer dan 1,6 miljoen passagiers via Brussels Airport

13/12/2023

Brussels Airport - General

 

 

57.000 ton vracht vervoerd 

In november mocht Brussels Airport meer dan 1,6 miljoen passagiers verwelkomen, een stijging van 10 % tegenover dezelfde maand in 2022. Voor het eerst sinds de coronacrisis, werd de kaap van 20 miljoen passagiers opnieuw overschreden.De luchtvrachtvolumes kennen op hun beurt een daling van 8% in vergelijking met november vorig jaar. 

 

Passagiers: +10% ten opzichte van november 2022 

In november verwelkomde Brussels Airport 1.613.845 passagiers, een stijging van 10% ten opzichte van november 2022. Het einde van de herfstvakantie in België in het begin van de maand zorgde voor meer aankomende dan vertrekkende passagiers. Het opschorten van vluchten van en naar Tel Aviv heeft, net als in oktober, een negatieve impact gehad op de passagierscijfers.  

In november bestond 15% van de vertrekkende passagiers uit transferpassagiers. Dat is een lichte daling als gevolg van de algemene daling van transferpassagiers in Europa.  

De tien meest bezochte landen in november waren Spanje, Duitsland, Italië, Turkije, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, de Verenigde Staten, Zwitserland, Marokko en Portugal.  

Opvallend is dat Brussels Airport eind november opnieuw de kaap van 20 miljoen passagiers heeft overschreden. De laatste keer dat dit gebeurde was in 2019 voor COVID-19. 

Luchtvrachtvolumes: een daling van 8% ten opzichte van november 2022 

De totale vrachtvolumes via Brussels Airport zijn in november met 11% gedaald ten opzichte van november 2022 en komen uit op 57.280 ton.  

De luchtvrachtvolumes dalen met 8% naar een totaal van 47.727 ton.  

In het volvrachtsegment is er een lichte daling van 1%, terwijl de vracht aan boord van passagiersvluchten met 9% gestegen is dankzij de toename van het aantal passagiersvluchten. De expressdiensten dalen met 22% en ook bij de getruckte volumes is er een daling met 21%.  

De voornaamste importregio’s zijn Azië (met een sterke stijging van 47% ten opzichte van november 2022), Afrika en Noord-Amerika. Azië is bovendien ook de voornaamste exportregio, gevolgd door Noord-Amerika en Afrika. 

https://www.brussels-charleroi-airport.com/nl/wie-zijn-we

Kort overzicht                                      

Brussels South Charleroi Airport nv, de tweede luchthaven die de stad Brussel bedient, biedt toegang tot bijna 190 bestemmingen vanuit een snel en gemakkelijk toegankelijk platform. Bogend op haar operationele ervaring werd de luchthaven meermaals bekroond voor haar stiptheid en de kwaliteit van de aangeboden diensten.

Momenteel werken meer dan 3000 mensen op de site van Brussels South Charleroi Airport, waarvan bijna 800 rechtstreeks verbonden zijn met de luchthaven.

Brussels South Charleroi Airport nv beoogt de verdere ontwikkeling van de luchthavenactiviteiten en richt haar beleid op het comfort van de verschillende klanten om aan alle eisen te voldoen.

Op nationaal niveau is Brussels South Charleroi Airport nv de tweede luchthaven in termen van passagiersvervoe

https://www.zandhoven.be/

Einde aan het vrachtvervoer in Nederviersel

In 2021 werd een vergunning afgeleverd voor de ophoging van enkele aaneengesloten landbouwpercelen in Nederviersel. Door de omvang van de werken, veroorzaakten ze veel hinder voor de omgeving. Er moest maar liefst 21.000 m3 grond aangevoerd worden.
Maar er is goed nieuws te melden: de aannemer heeft aan de gemeente laten weten dat de grondtransporten afgerond zijn.

In het voorjaar 2024 zullen er ter plaatse nog terreinwerken gebeuren om de momenteel aanwezige grond in te werken.

Het gemeentebestuur is blij dat de grootste hinder voor de omwonenden daarmee voorbij is.
Ze blijft in contact staan met de aannemer om ervoor te zorgen dat de site achtergelaten wordt zoals vergund. Er wordt ook op toegezien dat het openbaar domein goed hersteld wordt.

https://www.booking.com/taxi/index.nl.html?aid=1662764&affiliateCode=google-taxis&adplat=booking-google&utm_source=google&utm_medium=cpc&lang=nl&label=brand-HzJNCaLMq1qP0BpdjdIQcAS651310504748&:pl:ta:p1:p2:ac:ap:neg:fi:tikwd-33974339115:lp9040015:li:dec:dm;ws=&utm_campaign=1653672718&adgroupid=66226453151&utm_term=cabs%20booking&matchtype=e&device=c&targetid=kwd-33974339115&gad_source=1&gclid=CjwKCAiA1-6sBhAoEiwArqlGPo3PmC33VeSeGo7_qS5_-M5kFXcpb8xbux3EyDk4LVYHXshodFKrihoCNiYQAvD_BwE

Boek je luchthaventaxi bij ii taxi

Luchthavenvervoer van en naar je accommodatie, wel zo makkelijk

 

 

 

Je auto verkopen?

Wilt u uw auto verkopen zonder keuring? Dan bent u bij BesteAutoBod aan het juiste adres. Ons professionele team staat klaar om u te helpen bij het verkopen van uw auto zonder gedoe en zonder keuringseisen. Ontdek hoe eenvoudig het is om uw auto aan ons te verkopen.

Waarom kiezen voor BesteAutoBod?

Bij BesteAutoBod begrijpen we dat het verkopen van een auto zonder keuring soms de beste optie is. Hier zijn enkele redenen waarom u voor ons zou moeten kiezen:

  1. Snel en gemakkelijk: Ons proces voor het verkopen van uw auto zonder keuring is snel en gemakkelijk. U hoeft zich geen zorgen te maken over het regelen van een keuring of het uitvoeren van reparaties.
  2. Gratis taxatie: We bieden gratis taxatie van uw auto, zodat u een eerlijke prijs krijgt voor uw voertuig, ongeacht de staat ervan.
  3. Geen verborgen kosten: Bij BesteAutoBod zijn er geen verborgen kosten. U krijgt het afgesproken bedrag en er worden geen extra kosten in rekening gebracht.
  4. Directe betaling: Zodra we overeenstemming hebben bereikt over de verkoop van uw auto zonder keuring, ontvangt u direct de betaling. Geen lange wachttijden.

Voor al uw behoeften aan Antwerpen taxi, staan wij klaar om u te helpen. Ons uitgebreide netwerk stelt ons in staat om u betrouwbare en efficiënte taxidiensten aan te bieden, niet alleen in Antwerpen maar ook in andere Europese landen zoals Portugal en Duitsland. We begrijpen dat reizen soms stressvol kan zijn, en daarom streven we ernaar om uw reiservaring zo soepel en aangenaam mogelijk te maken.

 

In Portugal en Duitsland werken we samen met gerenommeerde partners om ervoor te zorgen dat u toegang heeft tot kwaliteitsvolle en betrouwbare taxidiensten. Onze partners zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van hun professionaliteit, betrouwbaarheid en klantenservice. Dit betekent dat u altijd kunt rekenen op een veilige en comfortabele rit, waar u ook naartoe reist.

 

Bovendien, als u specifieke vereisten of voorkeuren heeft, zoals een luxe auto of een kinderzitje, laat het ons dan weten. Wij doen ons uiterste best om aan uw behoeften te voldoen en uw reis zo aangenaam mogelijk te maken. Of u nu een korte rit in de stad nodig heeft of een langere reis naar een andere stad of zelfs een ander land, wij staan voor u klaar.

 

Ten slotte, onze toewijding aan klanttevredenheid betekent dat we altijd beschikbaar zijn om vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden waar nodig. Of u nu vooraf uw taxi wilt boeken of last-minute vervoer nodig heeft, ons team is hier om u te helpen. Neem gerust contact met ons op voor al uw taxiboekingen in Antwerpen en daarbuiten. Uw comfort en tevredenheid zijn onze topprioriteit.